آخرین مطالب

خطبه‌های نماز جمعه تهران: اصلاح نظام ارزی و سیاست‌ اشتغالزایی؛ زمینه ساز تولید

0

خطیب موقت نماز جمعه تهران: اصلاح نظام ارزی و اصلاح سیاست‌های اشتغالزایی از اصولی است که ثمره آن فراهم آوردن زمینه تولید، مدیریت و کنترل تورم و کاهش نرخ بیکاری است

خطبه‌های نماز جمعه تهران: اصلاح نظام ارزی و سیاست‌ اشتغالزایی؛ زمینه ساز تولید

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین «سید محمد حسن ابوترابی فرد» در خطبه دوم نماز جمعه تهران گفت: اصلاح نظام ارزی، سیاست پولی، نرخ رشد حجم پول، نرخ سود بانکی، بانک مرکزی، اصلاح سیاست مالی، نظام بودجه ریزی که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند - یعنی میزان درآمد و مخارج دولت ریشه بسیاری از مشکلات است، سیاست‌هایی است که باید به اصلاح عملکرد اقتصاد ایران منتهی شود.

وی با تاکید بر لزوم اصلاح سیاست‌های ساختاری به خصوص در حوزه مدیریت درآمدهای نفتی گفت: درآمدهای نفتی باید در این مقطع از تاریخ ایران که دشمن برای ما این فرصت را فراهم کرده است، اصلاح شود. دولت و مجلس باید تصمیم بگیرند به هر میزان که در این مقطع سخت ارتباط بودجه با نفت کاهش پیدا کرد، هرگز افزایش پیدا نکند، این پایه شود. به طوری که اگر فردا سیاست‌های نظام این بود که نفت بیشتری بفروشد تمام درآمدها به صندوق ذخیره ارزی واریز شود.

 

وی ادامه داد: نظام سازی، اصلاح نهادها، نظام مالیاتی، نظام بانکی، نظام مدیریت، نظام نظارت، نظام قضایی، نظام تقنین و تنقیح کشور را متحول می‌کند.
خطیب نماز جمعه تهران در ادامه به سوره مبارکه حضرت یوسف اشاره کرد و گفت: بعد از این که پادشاه مصر او را در این جایگاه انتخاب کرد، حضرت یوسف مسئولیت مدیریت اقتصاد مصر را انتخاب می‌کند. این انتخاب همانطور که اهل تحقیق هم اشاره کرده اند اهمیت اقتصاد در مدیریت کشور را نشان می‌دهد.
ابوترابی فرد خاطرنشان کرد: اینکه می‌بینید نزدیک به دو دهه است که سکان دار انقلاب اسلامی با ادبیات و شعارهای مختلف بر اهمیت مدیریت اقتصادی کشور تاکید دارند، به دلیل جایگاه مهم اقتصاد است. اگر اقتصاد کشوری اقتصاد قدرتمندی بود راه برای تحول هموار می‌شود.
وی گفت: حضرت امیر (ع) در نامه به مالک اشتر اولین مسئولیت او را جمع آوری مالیات ذکر می‌کند. یعنی اقتصاد سالم امکان بدست آوردن مالیات را فراهم می‌آورد.

 

خطیب جمعه تهران اضافه کرد: جمهوری اسلامی در این چهاردهه در حوزه‌های اقتصادی با تمام کاستی‌ها و ضعف‌هایی که وجود داشته، قدم‌های بسیار بلند و استثنایی برداشته است.
ابوترابی فرد یادآورشد: با این که ما یک دهه با آن هزینه‌ها در جنگ بودیم، چهاردهه در تحریم هستیم و در بدست آوردن منابع همیشه با مشکل روبرو بوده ایم، اما امروز زیرساخت‌های اقتصادی کشور به اندازه‌ای شکل گرفته که بسیاری از کشورهای حتی به اصطلاح توسعه یافته از این امکانات برخوردار نیستند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با تبیین تفاوت‌های زیرساخت‌های های اقتصادی با شاخص‌های کلان اقتصادی اظهارداشت: زیرساخت‌ها برای آن است که شاخص‌ها اصلاح شود که البته در این حوزه مشکل داریم و باید به طور جدی به آن بپردازیم.

 

ابوترابی فرد یادآور شد: حضرت یوسف می‌فرماید اقتصاد کشور را به من بسپار چرا که من دو ویژگی در این زمینه دارم. اولا در قله پاکدستی و دوم در قله دانش در این زمینه قرار دارم.
وی با بیان این که اقتصاد و مدیریت دانش محور شعار قرآن است، اظهارداشت: نظام دانایی نظام مبتنی بر آموزه‌های وحیانی بوده و روح دین، روح علم و معرفت است. یکی از مهمترین شاخص‌ها برای انتخاب مدیران در هر سطحی دانش، علم و تجربه لازم و در تراز بالا است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه گفت: در این دوران حداقل با سه رییس جمهور در مجلس ارتباط داشتم. گاهی می‌دیدم وزیری معرفی شده است که وقتی با او جلسه می‌گذاشتم می‌دیدم که مجلس با این وزیر اصلا صحبت نکرده است که در چه شرایطی، با چه سیاستی و چه نگاهی در این جایگاه قرار گرفته است و رییس دولت و نظام چه انتظاراتی از وی دارد؟
ابوترابی فرد اضافه کرد: گاهی می‌دیدم درست در نقطه‌ای که درآمدهای کشور به دلیل تحریم در اوج کاهش و محدودیت است، این آقای وزیر از روز اول پیشنهادهای پرهزینه‌ای را مطرح می‌کند. اصلا نمی‌داند در چه شرایطی این کرسی را در دست گرفته است؟ یکی از دلایل مشکلات امروزهم همین هزینه‌هایی است که نباید در سال‌ها خلق می‌شد و خلق شد.

 

بوترابی فرد با تقدیر از اقدامات مثبت وزارت جهاد کشاورزی و وزیر آن گفت: باید نقشه دقیق کشاورزی را برای جامعه کشاورزی تعریف کنند؛ اینکه چه محصولی در کدام نقطه و چگونه تولید شود. استفاده از بهترین بذر و نهال و نیز دانش و علم.
وی دانشگاه تهران را قله علمی دانست و گفت: دانشکده کشاورزی، اولین دانشکده این دانشگاه است و علمای تراز اول دارد.
ابوترابی فرد افزود: پردیس این دانشگاه باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. این دانشگاه نماد آموزش عالی کشور است.
وی لزوم به‌کارگیری تولید دانش بنیان را مورد اشاره قرار داد و گفت: باید سرمایه را به نقطه‌ای هدایت کرد که بالاترین سود را داشته باشد. مدیران کشور با توجه به محدودیت منابع باید کمک کنند که منابع کم‌یاب به حوزه‌هایی هدایت شوند که بالاترین سود را دارد و امنیت کشور را تأمین می‌کند.

ابوترابی فرد اصلاح سیاست‌های پولی، نرخ رشد، حجم پول، نرخ سود بانکی، سیاست‌های مالی و نظام بودجه یزی را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: میزان درآمد و مخارج ریشه بسیاری مشکلات است. همچنین اصلاح نظام ارزی و سیاست‌های اشتغال‌زایی از اصولی است که زمینه فراهم آوردن تولید و کنترل تورم و کاهش نرخ بیکاری را در پی دارد.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

مطالب مرتبط

نظرات0 نظر

در صورتی که می خواهید پاسخ خود را دریافت کنید، ایمیل خود را وارد نمایید

نام خود را وارد نمایید

ایمیل خود را وارد نمایید

نظر خود را در اینجا بنویسید...

ارسال نظر ...

لیست نظرات

  1. نظری برای نمایش موجود نیست ، شما اولین نفری باشید که نظر می دهید!
عضویت در خبرنامه ایمیل
عضویت در خبرنامه پیامک